effektiva jag

trots ryggvärk och jobbiga sammandragningar tog jag mig i kragen och gjorde klart + skickade in två enheter nu på bara 1,5 timmar :) stolt över mig själv. gjorde till och med upp till VG på enheten i arbetsmiljö och säkerhet :D har bara en enhet kvar för den här veckan men det får bli imorgon efter barnmorskan ;)
nu ska jag ligga på soffan och bara njuta av att jag inte ska göra något mer idag. dock är jag hungrig som ett as, men tråkigt o äta själv så ska tjata lite på min fina här hemma så han äter med mig ;) haha . inte bara jag som ska lida av mina hungerbegär som kommit under graviditeten ;) 50% av dom är hans !! haha . stackars han ;p
men jag behövde visst inte tjata, behövde bara se lite söt ut så gick det som en dans ;) haha . han är för gullig :p

efter lite kvällsmat blir det att hoppa ner i sängen och glo på några avsnitt av skilda världar :) skön slö kväll helt enkelt :) precis som det ska vara. sen blir det sova för imorgon förmiddag är det dags att åka till barnmorskan igen och se hur våran lillplutt mår :) om jag inte föder innan vill säga ;) haha . man kan ju alltid hoppas !

nu svamlar jag bara känner jag . :p så mat vare ja !

veckans sista lektion avklarad

jaa då har jag inga fler lektioner den här veckan . sköönt ! men den här lektionen var väldigt värd att gå på då vi slapp inlämning av enheten :D sånt gillas massor !! så idag blir det att renskriva en annan enhet o börja på utterligare en :) ska bli klar med allt imorgon så jag kan vara LEDIG resten av veckan :)

nu däremot ska jag ta tag i disken och förbereda maten tills joel kommer hem . han ska nog repa idag så tänkte ha maten färdig tills han kommer hem . lite snäll kan jag ju faktiskt vara ;) hehe .

sen ska jag leta upp papprena som ska med till bm imorgon, inte riktigt säker på vart dom är nu efter flytten :p haha . men jag ska nog lyckas hitta dom ! har ju till 10 imorgon förmiddag på mig tt hitta dom ;) haha .

naae om jag ska attackera disken nu o sen ta tag i pluggandet .

hatar att gå upp tidigt !!

varför fryser an alltid ihjäl n är man ska gå upp tidigt ? får man sova tills man vaknar automatiskt så är det ju inte lika kallt utanför täcket :s haha .
sitter o äter frukost nu invirad i en filt för jag är genom frusen . ska snart åka till skolan för en lektion i arbetsmiljö och säkerhet :)
efter det blir det hem och fortsätta plugga :)  en av enheterna ska bli klara idag ! punkt slut :D

Nu ska jag sätta lite fart här :)

graviditeten v.37

Glömde lägga upp förra veckan så vi fick hoppa över v 36 ;) haha

Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)

Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.Nu kommer lite bilder på hur mycket som hänt med min mages storlek den senaste tiden :)


Vecka 18 :)Vecka 20


Vecka 23 :)Vecka 25 :)Vecka 29 :)Vecka 32 :)


Vecka 33 :)


Vecka 36 :)snart är det förhoppningsvis bäbis bilder jag lägger ut :)

dagen i sig

usch vad trött jag är idag .
började dagen med att sova lite för länge, så blev stress till skolan . väl där hade vi lektion i omvårdnad, mycket lyssna som vanligt men jag lär mig ju något iaf :p haha . efter det gick jag en sväng på stan med sandra innan vi åkte hem hit o drack kaffe o snacka skit :) alldeles för länge sen !!
nu har jag ganska nyss ätit jättegod mat som min kära pojkvän lagade :) han är riktigt duktig när han vill ;)

borde ta tag i att göra lite enheter nu men vart är orken ?? en måste iaf göras . så är det bara ! om jag bara kunde sluta vara så himla trött -.-

imorgon är det skola igen, arbetsmiljö och säkerhet står på schemat, onsdag ska jag till barnmorskan , torsdag ska jag träffa Kim ( det va inte igår kan man ju säga) och helgen har jag än sålänge inte planerat :)

nee nu ska jag plugga lite så jag med gott samvete kan glo på tv resten av kvällen :)

iritation över inskänkta människor !

nu har jag då gått in på en viss blogg för absolut sista gången.. blir bara föbannad nä jag läser vad hon skrive. så otroligt inskränkt o ser tamejfaan baa i ett spår !!
Vet inte om det är "inne" att hacka på gravida tjejer?? handla det om avundsjuka elle vad ä det frågan om? Allt som patas om nu är hur dumma i huvudet gravida tjejer är, hur taskiga dom är mot pappona, hur illa dom tar hand om sig själva under graviditeten och hur dåliga mammor dom komme bli !
Jag säger bara HÅLL KÄFTEN tills du själv varit i situationen !! man kan inte jämföra med andras graviditeter och man kan DEFINITIVT inte dra alla över en kam ! har man aldrig gått i nio månader med diverse krämpor ska man bara vara tyst !

tillbaka till hon med bloggen som jag faktiskt vart riktigt irriterad över.. hon skriver faanimig bara om hu dumma i huvudet blivande mammor är, hur illa dom behandlar pappor och hur dåliga alla är över lag !! men själv har hon aldrig varit gravid , och det är INGEN DANS PÅ ROSOR att vara gravid. visst det är underbart att veta att ens barn är i sin mage, men ryggsmärtor, sura uppstötningar och ömmande revben är inte jätte kul direkt !

önskar bara att folk som inte vet hur det är o vara gravida i flera månader ska vara TYSTA ! för jag kan lova att ni har inte samma åsikter när ni vääl är i den här situationen. och är det så att vissa måste behandla gravida illa för att dom är svartsjuka, gör något åt saken??

Neeh , nu ska jag svulla muffins o bli fetare .. inte på humör ..

Graviditeten v.35

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyfödda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av smärta i höfterna och läs om våra självhjälpsåtgärder.härliga känsla !

ligger i soffan o bara njuter av hur underbart bra den här dagen blev :)
jag har gjort allt jag ska på försäkringskassan, allt fixat inför lillskrutts ankomst :) CSN är ordnat för den här terminen, böckerna är på G hem och pappa kommer på fredag o hjälper mig slänga gamla möbler :D LYCKLIG TJEJ ! allt går så himla himla bra :)
nu ska jag snart ta  tag i matlagningen, sen ska jag nog följa med min sambo när han ska repa, känner inte riktigt för att bara ligga hemma idag när energin är på TOPP ! borde egentligen vara hemma men nae, inte idag tack .

annars flyter allt på som det ska :) helgen kommer bli trevlig med JP spelning på Highlander på lördag o bara slöa söndag, sen kommer en veckas arbete med skola och flytt ;) hehe. lite kul ska man ha ! 

här kan ni lyssna på JP och se om ni vill komma till highlander --> JP

Tråkig dag

jaa den här dagen har inte varit speciellt händelserik.. legat hemma precis hela dagen. känner mig halvtaskig och inte 100% kry :/ sen alla dessa sammandragningar på det.. neh ingen bra dag !
imorgon får jag iaf lite besök :) Mikka kommer hit på förmiddagen och tar en fika :) trevligt med lite sällskap ! sen ska jag ner till stan o lämna tillbaka böcker + byta joels byxor till en annan storlek :) snäll jag är :)

vill bara att det ska bli måndag så skolan börjar. trött på att bara sitta hemma hela tiden :/ men men , en hel vecka kvar !! fy tusan . måste ner o köpa ett nytt block till skolstarten o så med, tar det imorgon i samma veva kankse ?

annars finns inte så mycket intressant o skriva eftersom jag bara går hemma o väntar konstant ..

mys dag .

igår var det en riktig mys dag. slappade hela förmiddagen, på eftermiddagen var det ett fint dop för lilla Lina :) efter det lite mat hos svärfar innan vi åkte till pappa och marie och glodde på film :) skönt som faan :) hihi .

idag fortsätter vi att bara ta det lugnt. ska till joels mormor o morfar på middag bara, sen blir det att ligga på soffan :) det passar mig alldeles utmärkt nu när sammandragningarna härjar ;)

nu ska jag väcka min sambo !

Graviditeten v.34

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens position – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu så att huvudet lättare kommer ut under förlossningen. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig i och med att bebisen lägger på sig underhudsfett.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och fixerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ("naturliga") metoder.

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.nu va det bestämt !

jag är numera halvfodervärd till Poppe :) ska bli så himla kul ! jättetrevlig häst som ska bli jätte roligt att utvecklas ihop med :) börjar på riktigt i februari men ska dit nu innan och komma in i hur allt sköts där :) visst att bebis snart kommer men det ser jag inte som ett problem , allt fixar sig med den rätta viljan , och jag VILL :D ska bli så kul att ha något långsiktigt att jobba med o faktiskt våga tillåta mig själv att falla för hästen :)

om lite andra saker då,
alldeles strax ska jag börja göra mig iordning inför dop ! Joels kusinbarn Lina ska döpas idag :) mysigt ! efter det ska vi ut o våldgästa pappa o marie + syskon :) myslördag utan något ansträngande inplanerat !

sömnlöshet

jaa sambon vart inte lite avis imorse när jag klocken halv sju for upp ur sängen som skjuten ur en kanon - PIGG  !
satte mig o åt frukost o va jätte pigg, medans joel satt mittemot och såg  inte lika pigg ut ;/ haha . men men, kommer nog somna snart igen hoppas jag . behöver sova men min kropp vill inte som jag .

annars idag blir det att fortsätta med packningen, ta lite varje dag nu för att slippa stressa. kanske ta mig ner i källaren o slänga lite skit med . Neeh , nu så  ska jag hoppa in i en dusch o sen lägga mig o läsa.

en tur till förlossningen !

Idag blev det en tur till förlossningen. allt såg fint ut men jag har ordentliga sammandragningar (för värkar) så fick order att ta det lugnt, och det är ju enkelt mitt i en flytt ?? :o haha .
låg där iaf i två timmar med apparater på magen o dom gjorde lite undersökningar och tog prover. men som sagt, lill skrutt mår iaf bra, bara mamma som får lida av smärtan ! men snart är den över :D

nu blir det att ligga på soffan resten av kvällen, får så himla mycket skäll nu när jag packar o styr :p

1/1-12

äntligen är det rätt år ! har längtat som en galen efter att det ska bli 2012, och nu är det så ! :D bara 7 veckor kvar till skrutt kommer, utbildningen blir klar iår, vu flyttar till bättre lägenhet och en massa annat roligt händer just under 2012 :D kan man bli mycket lyckligare ? :D haha  . känns helt amazing :)

Just precis exakt nu är jag då inte lycklig tyvärr .. har så in i bomben tråkigt, finns absolut noll att göra. Karln sitter i sovrummet framför datorn, alla människor är bakis/sega och jag sitter här, pigg som aldrig förr med en kopp kaffe och funderar på vad jag ska hitta på. lutar åt att ta en promenad men inget kul själv :/

Får väl spendera resten av dagen på rygg och busa med lill skiten i magen som bara sparkas och tumlar omkring . skulle vilja veta vad han/hon tänker där inne ;) hiihi .

aja . Gott nytt på er alla ! :D

 • Till bloggens startsida
 • Om

  Min profilbild

  RSS 2.0
  BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
   kontakta henne? superelly@live.se