Graviditeten v.33

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Den ökade mängden underhudsfett gör bebisens hud slätare och mjukare.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, ska testiklarna nu ha vandrat ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!


nytt år och ett helt nytt liv !

imorgon börjar det nya året, då närmar sig också mitt helt nya liv som mamma ! idag är det bara sju veckor kvar tills våran efterlängtade skrutt ska födas :) en helt obeskrivlig känsla :) kan inte fatta !

idag blev vi fotade iaf så tänkte lägga upp lite bilder därifrån :)






Tråk dag

usch så himla tråkigt jag har ! ligger i soffan och halvt tycker synd om mig själv .. blir på skit dåligt humör bara för att jag har tråkigt . vill göra något men orkar inte.. eller joo jag orkar men dt finns ju ingenting att göra :/ får ställa mig o diska ..

trött o ont

shit vad trött jag blev ! orkar ingenting .. vill bara sova men anser att det inte är dags för det än. tröttheten blir ju inte bättre ändå :/ sen har jag lite små ont i bäckenet med, tror det börjar bli tungt för min kropp nu. men men, inte långt kvar som tur är !! väntan börjar bli outhärdlig .. vill bara få ut min lilla plutt nu !

funderar på vad jag ska roa mig med under resten av jullovet, har inte kommit på något roligt jag vill göra o soffan börjar bli tråkig .. finns ju tyvärr inte jättemycket o göra heller fför den delen :/ men men , thats life ! känner bara ett behov av att göra något roligt !! aja , nu svamlar jag bara !

kvällen har iaf bestått av god mat, jag gjorde fläskkotletter, ris, sky och stekt lök :D MUMS ! sen choklad o fanta på det ;) hehe , o inget bra på TV :/ aja .. har en skiva kvar på greys anatomi så lutar åt o bli det om jag inte tar fram boken o läser lite . nu ska jag iaf smörja in mina kliande ben och massera mina vader i hopp om att slppa kramp i dom mer idag !

Usch o fy

tror det är någon form av magsjuka på g här hemma .. inte kul alls ! hopps att det inte äär det bara ..

Här ska iaf snart åkas o handlas .. tomt i kyl o frys :p inte riktigt men nästan ! lite påfyllning krävs. samtidigt har jag tvättstugan till 17:00 , jipie !  så otroligt värdelöst .. känner mig totalt nere kan man säga . vill bara gå o lägga mig igen .skulle vara stört skönt ;) haha .

neeh , något kul måste jag hitta på idag ! frågan är bara vad .. haha .

Lill skrutt är vild o vaken o roar mig som tur är :D mysigt med alla sparkar trots att vissa gör lite ont, har lyckats träffa ett revben ganska hårt så jag är helt röd o öm :p haha . BUSE ! men skrutt får passa på att sparkas nu för det blir inget sånt när man föds o blir stor :p Bara 58 dagar kvar till bf nu :)


hektisk julafton o dagar efter

Julafton var både underbar och väldigt påfrestande. nu känner jag verkligen att energin inte är densamma längre :/ men för en god sak ! nu är det ju bara 60 dagar tills mitt lilla hjärta är beräknat att födas :D längtan är enorm :)

på julafton fick vi en hel del fina julklappar :) presenkort på ikea, saker hem, och miljontals andra småprylar :) vi vakjnade hos pappa o marie, åt frukost och bara hade trevligt, byrtte lite julklappar och sen bar det av till joels mormor och morfar :) där blev det lite fika och julklappsbyten och julklapps spel :) sen vidare till hans faster där det blev mat och ännu mer julklappar och julklapps spel :p

idag tog vi en tripp till ikea och handlade på oss lite saker vi känner att vi behöver ha hem till nya lägenheten :) ska bli så underbart att flytta och få upp skrutts saker :) slippa ha allt liggandes huller om buller överallt :p

nu ligger jag hemma med tända ljus och myser. har städat och sorterat papper o räkningar så allt är i sin ordning :) så otroligt skönt :)

neeh nu ska jag sluta flams skriva och titta på TV :) Tjingelingen !

Graviditeten v.32

Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.

Det börjar bli lite trångt därinne och det är möjligt att bebisen inte längre rör sig lika livligt, eller på precis samma sätt. Men så länge den fortsätter vrida och sträcka på sig, så vet du att allt står väl till. Bebisen har en hel del växande kvar innan den föds – minst 900 gram.

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.

Du har förmodligen gått upp i vikt 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.


julbak o lite annat

tog mig i kragen idag och bakade lite till uppesittarkvällen imorgon hemma hos pappa och Marie. kände att jag inte vill komma tomhänt ;) haha . så blev någon rolig kola grej med choklad och glasyr på ;) hehe . MUMS ! ska försöka att inte äta upp hela ikväll ;o

nu borde jag sätta fart med resten av lägenheten och storstäda lite inför helgen . ingen lust att komma hem på julaftonskvällen och få ångest för att jag inte städat :s så ska nog rycka tag i mig själv snart .. usch så förbannat tråkigt ! anlita städhjälp kanske ? haha .

Skrutt mår oiaf bra ! aktiv som bara den och roar sig med mammas revben ;) skrutts pappa är ju gitarist så h*n kanske tror att mina revben är strängar ? hmm .. inte okej i vilket fall ! haha . men lite mysigt trots allt, men bästa vore om tiden kunde flyga fram så jag kan få hålla lill skrutt i min famn istället :) betydligt bättre !

Nej, nog med skitprat för den här gången, plikten kallar !

trött och skola

shit vad trött jag är ! sov nästan 12h men är lika trött för det :s jag skulle nog kunna sova i dygn just nu känns det som .. usch !

nu är det strax första skoldagen på 5 veckor som gäller . ska ha lite återkoppling, betygsamtal och sådär . jag vet ju att jag är godkänd men jaja:p haha . kan va kul o ha ett avslut på riktigt och verkligen känna att det är jullov :) skööönt !

så bestämde jag och mikka att vi ska ha våran egen avslutning i mellandagarna ;) fika o en runda på stan :D kul o göra något ihop som inte handlar om etik eller medicin :p haha .

neeh , nu ska jag resa på mig !

Graviditeten v.31

Nu är bäbisen drygt 39cm lång. Ökningen av längd saktar snart av, men bäbisen kommer fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ca 1,3kg nu.
Lungor och matsmältsningsystem är nu nästan färdigutvecklade och bäbisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.
En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen "ute" i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den kommer förds, däremot - nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.
Nu omges bäbisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderade livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd av att det är trångt därinne.



Dag 5 Vad är kärlek

för mig är kärlek en sorts lycka ihop med en annan människa. för att det ska bli äkta kärlek behövs tillit, trohet, ömhet och en massa annat. min kärlek är joel och våran skrutt som ska födas snart :)

Praktik och städ

Dagen började på gamla lasarettets hemtjänst, upp o hoppa på cykeln ! haha . men dagen gick bra o fort, ledig imorgon , sköönt !
efter det blev det hem, duscha och halvsova på soffan innan jag stack iväg o handlade :) sen tog jag tag i köket, städade och lagade mat :) min sambo kom hem , åt och åkte på repning så nu sitter jag i soffan igen ;)

ska göra lite nytta strax sen ska jag hoppa ner i sängen o läsa :) mys pys onsdag helt enkelt. har ju fått order om att sova och vila mer och stressa mindre, så då ska jag försöka följa det !

nee nu ska jag äta glass :D

Dag 4 Vad bjuder jag på för mat?

vad jag bjuder på för mat beror på vem som ska äta :p haha . men något som är riktigt gott är ju lövbiff med smaksatt philadelphia ost emellan, hasselbackspotatis och kantarellsås :) det brukar gå hem iaf ;) haha . annars är ju tacos både gott och enkelt och nästan alla äter det ! för skulle det komma tio pers o äta blir det lite mycket o göra om man ska göra lövtunnbit kanske :p haha.

sammandragningar osv

jaa nu har jag börjat få sammandragningar. men det hindrar inte skrutt från att leva rövare, nyss var hela magen sne för skrutten tryckte sig åt höger, haha ! och när jag stryker handen på magen trycker liten sig mot handen :) mysigt :D längtar så himla mycket nu, hoppas dom är 10 lååååånga veckorna går fort ! just nu rör sig hela datorn när det sparkas där inne :p haha.

imorgon blir det praktik 7-12 sen bara slappa hemma . torsdag ledig och fredag 12-16 . ganska sköna pass måste jag säga :)

nu ska jag lägga mig på soffan o retas med skrutt :) passa på nu när det är full fart ;)

Dag 3 Mina föräldrar

Mina föräldrar heter Stig och Anette, men har ju styvmor Marie också :)

Pappa är den bästaste pappan på jorden. han finns alltid för mig och jag kan lita på honom till hundra procent. Han har extremt mycket humor och är för det mesta glad. Nu blir han ju snart morfar med :D Han är lastbilschaufför till yrke och fritiden spenderar han med hunden chippen, marie och resten av familjen. på somrarna är det alltid massa bestyr med trädgården och lite motorcykel åkande :)
Han är en rättvis människa och ser alltid till vårat bästa. han hjälper alltid till så gott han kan. han är omtänksam och helt enkelt helt underbar!
Älskar min pappa <3



Min mamma har minnena börjat svalna från. hon gick bort för snart 9 år sen . men hon var en underbar mamma och jag vet att vi betydde allt för henne. hon hade ett otroligt hett temperament och ganska kort stubin. med andra ord var det ganska roligt att reta henne till bristningsgränsen ;) hon gjorde också allt för oss och fanns där natt som dag. hon var extremt morgontrött då jag ganska ofta fick väcka henne på morgonen när vi skulle till skolan. sen var hon GALET kittlig under fötterna, att röra dom var helt på egen risk !
Hon är för alltid saknad och älskad !



Sen har vi ju styvmor Marie :) hon är gift med pappa sen två år i sommar. I början kom vi två inte alls överens, jag såg nog henne som en konkurant om pappa. nu däremot har vi jätte bra kontaktoch jag kan prata om allt med henne. hon ställer alltid upp och bryr sig om mig massor. Hon kommer även vara mormor för barnet, o när barnet är stort nog kommer den självklart få veta att det finns en till mormor i himlen. men pappa och marie är mormor och morfar :)
älskar min goda styvmor <3


härligt slut

oh vilket härligt slut på måndagen :)
gjorde en mega super god köttgryta , tog en varm skön avslappnande dusch och nu ligger jag halvdöd i soffan :) det är ganska underbart faktiskt :)

lillskrutt sparkas och lever rövare i magen :) det hoppar och rör sig åt alla håll o kanter :D hihi . mammas lilla skrutt <3 nu vill jag bara få åka in på förlossningen och få ut den lill* :) skulle sitta fin fint ;) haha . men tio veckor innan kanske är lite väl tidigt ..

neej nu ska jag bädda ner mig i filtarna och ta hand om mig själv :)


Lite aj aj

SHIT vad ont jag fick i magen förut.. inte kul! började som jordens mensvärk och gick över till nästan kramp :S men nu är det som vanligt. lillskit sparkas o lever runt och magen är bara spänd som alltid :)
blir lite nojjig måste jag säga .

nu ska jag alldeles strax gå ner till bilbioteket och lämna en bok och låna nästa ;)

sen hem och börja förbereda inför maten för joel sa repa så ska försöka ha maten klar till fyra så han hinner äta. jag är en snäll människa !

nej men sätta lite fart då !

Dag 2 Min första kärlek

Jaa den här är ju inte lätt. Det beror kanske lite på hur man ser det .. Jag har ju haft två "riktiga" förhållanden innan Joel, men som jag känner nu har jag inte känt innan, och det här är äkta kärlek ! Och för mig har det större betydelse än min första kärlek !

Så jag gör om den lite o väljer att skriva om min största kärlek som är min underbara sambo Joel :) <3
Vi träffades på ett, vad jag tycker, udda sätt då han släpade med mig på bilträff :p haha . Jag hade redan innan bestämt mig för att han inte var intressant och jag var trött på allt som hade med förhållanden och killar att göra, men han hade något som jag inte kunde låta bli att falla för !
Våra år tillsammans har varit som en bergodalbana med en hel del problem och tid ifrån varandra då han gjorde lumpen i arvidsjaur ett år och direkt när han kom hem flyttade jag till mjölby  i ett halv år och jobbade på hästgård.

Nu däremot bor vi tillsammans och väntar barn :) vi har äntligen hamnat i en normal vardag där vi slipper prata i telefon med varandra i timmar och längta till fredagkvällen då vi äntligen fick ses. nu ses vi varje (nästan) kväll och vaknar ihop varje morgon :)
THAT'S LOVE !

Ringen på mitt finger kommer sitta där tills den dag jag dör <3


Dag 1 Presentera dig själv

Jaa då ska jag alltså presentera mig själv.
Jag är 20år gammal och gravid i 30 veckan :) jag  bor ihop med min underbara pojkvän som även är pappa till barnet. vi är förlovade och har varit tillsammans ett bra tag.
Min fritid existerar inte för tillfället, det är mycket plugg nu då jag pluggar till undersköterska och när jag inte pluggar är det alltid något annat som ska göras. annars är mitt favorit intresse hästar :) underbara ståtliga djur !

Jag är en glad tjej som försöker ignorera allt negativt i min omkrets :p jag blundar för allt skitsnack och liknande för det rör mig inte ryggen. det är inte värt att lägga energi på. Jag har faktiskt gansa få bra vänner, men å andra sidan är dom få jag har dom allra bästa :) <3

Jag vet inte vad mycket mer jag kan skriva om mig själv faktiskt :p


Bota min bloggtorka

eftersom jag har haft lite svårt att komma på vad jag ska skriva om så ska jag göra en "dag för dag " lista :)

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 - Min första kärlek
Dag 3 - Mina föräldrar
Dag 4 - Vad bjuder jag på för mat?
Dag 5 - Vad är kärlek?
Dag 6 - Om det här vore min sista dag
Dag 7 - Det här finns i min väska
Dag 8 - 4 bloggar jag följer och varför
Dag 9 - Jag som liten
Dag 10 - Mina närmaste vänner
Dag 11 - Mina syskon
Dag 12 - 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 - En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 - Mitt senaste inköp
Dag 15 - Mina drömmar
Dag 16 - Första kyssen
Dag 17 - Barndomsminne
Dag 18 - Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 - Något jag ångrar
Dag 20 - Mina förebilder
Dag 21 - Mina dåliga sidor
Dag 22 - Det här upprör mig
Dag 23 - Mitt hem
Dag 24 - Det här får mig att gråta
Dag 25 - Det här är jag bra på
Dag 26 - Mina rädslor
Dag 27 - Min favoritplats
Dag 28 - Min saknad
Dag 29 - Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 - En bild som betyder

SÖker designer ?

Någon som känner sig motiverad att ta sig an min bloggdesign ? är helt värdelös själv men känner att det är dags att byta !

finns det någon snäll själ ?

Graviditeten v.30

Gaaah bara  tio veckor kvar till BF <3

Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. På huvudet växer det hår. Hos pojkar har testiklarna vandrat ner i pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.


Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin,
folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna. Ta en titt på vår guide till bra kost för att se till att du får alla de vitaminer och mineraler du och bebisen behöver.




tråksöndag !

jag tycker verkligen inte om söndagar.. man tar inte för sig av någonting utan ser mest ut som en död sill .. kul lliv ??! har tvättstugan ikväll med så ska flåsa upp och ner för trapprona mellan 17 och 22 .. haha . det måste vara en vacker syn och se hur jag har fått upp flåset efter redan fem trappsteg ;) haha .. men inte mitt fel. nu tar ju lungorna upp 20% mer syre så inte konstigt att jag blir andfådd ! haha .

annars idag blir det att skriva det sista på min (förhoppningsvis) sista komplettering ! kommer kännas så underbart när den är klar och veta att jag bara har en vecka kvar av praktiken sen är det JULLOV på riktigt och jag kan fokusera på att vila mig så bäbis inte tycker mamma är dum och uppe i varv :p kanske kan vänja in den på en bättre sömnrutin än att sova dagtid och vara vaken nattetid :p

nu funderar jag på att ta tag i hemmet och göra det beboeligt igen !
(vill flytta NU)

helg och slö

lördag.. trrött..
idag har jag inte gjort annat än att plugga o slöa.
vaknade vid 7, satte mig i soffan o började plugga. satt där till runt ett när min sambo klev upp ur sängen mer liknande en zombie än människa :p sen dusch, en tripp till willys o handla , lagade god mat ihop med hjärtat och nu ligger jag på soffan o njuter av rörelserna i magen :) hihi. det är det bästa med kvällarna, för då är lillskrutt vaken :)

nu blir det nog att ligga kvar här tills det är dags o sova :p hehe.. im loving it !


plugg och raggmunk !

nu har jag pluggat en hel del idag ! tänkte ta en liten paus nu då jag redan hunnit med två kompletteringar . good work ! har hela kvällen på mig ju :) hiihi .

Just nu sitter jag och pysslar med min pappas julklapp :) ska bli så kul o ge den :D hiihi, lite snäll kan jag nog vara ibland :D samtidigt kollar jag runt och läser om olika smärtlindringar vid förlossning.. vet verkligen inte hur jag vill ha min förlossning :/ börjar bli lite nervös nu, speciellt när barnmorskan börjar fråga massor om hur jag vill ha det då jag inte tänkt en sekund på det .. hmm.. ska nog kolla runt lite mer tror jag .

Alldeles strax kommer min fina sambo hem och då ska vi ge oss på att äta raggmunk ! jag har aldrig varit direkt förtjust i det men vad gör jag inte för mitt hjärta när han ska vara hemma med mig :) hihi . ig¨år sågs vi inte alls då jag sov när han åkte till jobbet, efter jobbet repade han och kom hem när jag redan somnat .. usch !


nej nu ska jag skriva det sista på den där kompletteringen så jag kan  ställa mig o diska med gott samvete !

medicinsk Grundkurs

då sitter jag återigen begravd i medicin böckerna .. fyy fan .. snart klar med en enhet vilket betyder , bara två kompletteringar kvar ! HALLELUJA ! sen är det jullov :D då är allt jag ska tänka på att bäbisen mår bra :) vila massor o njuta av livet :) hiihi . kanske börja sortera och packa här hemma inför flytten ? vore en idé :D

Nu ska jjag ta o skriva om symtom o behandling för psoriasis . kul ! sen byta om för att möta upp jossan en sväng . orkar inte plugga hur mycket som helst ! så blir det plugg hela em och kvällen med .. aja, snart klar för den här terminen och nästa termin blir det lite mer planering !

nu ska jag ta tag i det här !

TJING

Barnmorskan och plugg

Var som sagt hos barnmorskan idag :) bäbis växer som han/hon ska. inga konstigheter där inte :) just idag ligger den med huvudet neråt  och sparkas som vanligt :) däremot hade jag spår av äggvita i urinet som vi ska fortsätta kolla upp men än så länge ingen fara ! hjärtat slog jätte fint :) så nu är jag lugn :) ska fylla i ett papper till bvc idag o lämna det den 27:e då jag ska dit nästa gång :)

efter det vart det plugg med mikka, ska fortsätta med det nu :/ hade även insläppet i stallet o dra mig baklänges vad halt det va !! gled bredvid hästarna när dom gick :p haha .

neeeh .. ta tag i plugget så jag kan få lov snart !

uppe tdidgt .

Idag blev det att gå upp tidigt . ska till barnmorskan snart för att se hur min skruttunge mår :) berättar senare om vad dom säger :)

frukosten är uppäten, JULSKINKMACKA :D så otroligt gott :D haha . nu ska jag bara halv slöa i soffan en stund till innan det bär av . sen kommer efter middagen o kvällen bestå av plugg - stall - plugg - sova ! haha . kul dag .. morgondagen likadan .. YIPPIIIE !

neeh , nnu får det vara nog .

Tjingeling

Julklappar + Bullen !

Dagen började med julklappsshopping ihop med sandra , och en alldeles för dyr fika på Brödernas ... inte bra !

efter det blev det en tur ut till stallet :) mspys med Bullen :) bortsde o delade på lite äpplen ;) hha . han kan ju inte få hela själv ;) men mysigt vare allt :D synd bara att det ska vara så förbannat kallt :/

Nu ska jag o min fina sambo smälla i oss lite julskinkmackor :D

sömnlöst !

så var det de där med att få sova om nätterna ! min älskade lilla skruttunge sparkar o lever om på nätterna så neeh, det blev o va vaken :p haha .
Nu sitter jag i soffan och lillskrutt sparkas i magen, tror den vill ut lika mycket som jag vill få ut den :) hur kul kan det vara o ligga där inne o va helt ensammen ? haha . bättre o komma ut o få all uppmärksamhet i världen ;) haha . oooh läängtaaar !

idag blir det iaf julklapps shopping ! se om man kan hitta något roligt , kanske en julklapp till mig själv :p heehe !

neeh nu ska jag göra nytta !

stalldag !

har haft en riktig myskväll i stallet dag :) borstade o pysslade sen tog jag o tessan itu med sadelkammaren, satte ihop träns, putsade upp alla delar som hängde o samlade damm, sopade o kastade skräp :) det resulterade i en helt nny sadelkammare ;) hhaah .

Imorgon blir det pysseldag med Bullen som gäller :) myspys !

nu ska jag titta på byggfällan sen blire sängen !

v29

Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.


Vid det här laget har du kanske märkt att din bebis är mer aktiv när du badar eller duschar. Bebisen reagerar på ljus och ljud genom att röra sig inuti dig. Medan du slappnar av i det varma vattnet, kanske dina bröst börjar läcka lite — de producerar nämligen redan kolostrum, den extra näringsrika mjölk som du ger din bebis alldeles i början då du ammar. Alla kvinnors bröst läcker inte innan bebisen är född, så var inte orolig om du är en av dem — du slipper iallafall amningskupor tills vidare.



ojojoj

jag är då inte lite trött !! sova ordentligt får jag väl göra i ett annat lliv :p är det inte min älskade sambo som snarkar så är det bäbis som tumlar runt :) haha . men jag är lyckligast i världens trots det !

Nu har sparkarna blivit otroligt tydliga :) det är så kul ! ! hela magen rör sig när lillskrutt sätter igång :) tänkte börja lägga ut "veckoinfo" varje gång jag går in i ny vecka. visst nu är det bara elva veckor kvar men ändå !

Idag annars så blir det att åka till stallet och mysa lite. Joel ska laga hans bil ihop med min bror i em så passar bra, då kan jag ju åka med honom hem ;) hehe . NAJS ! hatar att åka buss -.-

Nae nu ska jag städa !!! lägenhetsvisning vid tolv o jag spillde ut tvättmedelspulver över hela hallgolvet förut .....



  • Till bloggens startsida
  • Om

    Min profilbild

    RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON